Primárky po megaúterý

Zdá se, že je opravdu rozhodnuto. Napadla mě ale jedna věc. Trump určitě získá nejvíce delegátů, ale co když nezíská nadpoloviční většinu. Mohli by se ti zbylí delegáti proti němu spojit? Nevím, neznám dost dobře systém amerických voleb a je pravda, že by bylo zvláštní, kdyby o tom nespekulovala média.

Jsem zvědav, jak se hlasy přerozdělí po odchodu Rubia, ale nemyslím, že to Trumpa ohrozí. Problém je v tom, že druhý nejvážnější kandidát Cruz je v podstatě stejně kontroverzní jako Trump. Nemůže tak fungovat jako kandidát pro všechny, pod nímž by se strana mohla sjednotit.

Zajímávé je také oživení kampaně Hillary Clintonové, které přišlo přesně ve stejnou dobu, kdy o šancích Trumpa přestal být pochyb. To není náhoda. Clintonová se dokázala profilovat jako anti-Trump, jako kandidátka umírněné jistoty. To, co se v porovnání Sandersem  jevilo jako nevýraznost, je najednou uvážlivá jistota, pevná půda odolovájící extremismu a sjednocující Ameriku. Silný moment, který se dá dále rozvíjet. Clintonové proti Trumpovi věřím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *