Korzo 2017

Stěžoval jsem si, že móda v ulicích už není tak zajímavá. Jako protilék jsem zašel do Krymské na Korzo, které je každý rok takovou módní přehlídků hipsterů a různých jiných typů. Nejde samozřejmě o to vidět tisícátého hipstera s vousy, knírem a kostkovanou košili. Na Korzu se mi líbí, že zde lidi dokáží překvapit. Vždy bylo k vidění mnoho nápadité módy (ale taky i různých kapel, lahůdek a všeho možného). Každý rok sem ale chodí více lidí a už se mi zdá, že to, co je zajímavé, se ředí. Pořád je to svěží podnik, je tu znát náboj a celkově dobrá nálada. Kolik to jenom muselo stát úsilí, každý stánek se snaží nabízet nějakou specialitu, všechna možná piva, sezvat ty kapely. Ale přeci jenom tohle, co tak oceňuju, se letos otřásalo pod náporem množství. Ulice byla ráda, že to ustála. Vyfotil jsem pár obrázků, na kterých jsem se snažil zachytit pár zajímavých modelů. Nebylo jich dohromady tak mnoho, i tady platí, že se doba mění. Dnešní móda už není móda okázalých dandyů, ale spíš uvolněná, jednoduchá, vyjadřuje spíš chladný blazeovaný odstup (i v barvách: černá a šedá místo barev) než okázalost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pán v námořnickém kostýmku. Bohužel není moc vidět. Námořnické a vojenské motivy byly poseldní dobou v módě, ale jen okrajově, více se neprosadily. Snad kromě nášivek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tohle je současná podoba hipsterské módy (jestli to označení ještě sedí, ale já bych řekl, že ano). Zůstává hipsterská taška, vrací se rachetický typ, tmavé tlumené barvy. Typický je taky dlouhý tenký kabát podobný trenchkotu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tohle se mi líbí!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opět tlumené barvy a tentokrát další hit sezóny, svítivě barevné tenisky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Náhodná fotka, ani nevím proč jsem to vyfotil. Myslím, že slečna byla výrazně oblečená, ale není to vidět.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nejlépe obelčený muž z celé Krymské, bohužel není to moc vidět. Měl krásné sako s vyšitými opakujícími se vzory (takové jaké se používaly na košile). Doba ale jinde, myslím, že to by jediný kluk s kravatou z asi pěti tisíc lidí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Džínovina a baťužky je jistota – jaro 2017.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pán, který rozdával letáky. Tady je patrný retro vliv ála New conservative, o kterém jsem psal minule, ale přece jen v poněkud avantgardním provedení.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kombinace dlouhého tmavého kabátu a hipster tašky v dámském provedení. Napadá mě, že slečna vypadá trochu jako žena za pultem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oldschool hipster, ohrožený druh, jeho doba už minula. Byl tu taky jediný.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proto se mi právě líbí Krymská, že když všichni nosí černou, tak se tu najde i toto. Nejhorší je, když všichni nosí to samé jako uniformu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *