První týden kampaně po prvním kole prezidentských voleb

Drahoš zatím velmi dobře, přidal na razanci, mluví jasně, opravdu velké zlepšení. Sedí mu obzvláště ty rozhovory. Kolik lidí si je ale přečte? Pořád mám pocit, že pro úspěch je třeba ještě něco víc, nějaký zásadnější moment. Navíc Drahoš je myslím v současnosti na hranici toho, kam až může v posunu názorů dojít. Se svým tvrzením, že rozhodně není vítač a že tu migranty nechceme, je možná i za hranou, protože to lehce může odradit ty, kteří vítači jsou. Pro Drahoše je dobré, že mu vyjádřili podporu hejtmani včele s Čunkem. Myslím, že moravštví křesťanští voliči mohou být důležití, jsou tu důvody, proč by mohli podpořit oba kandidáty.

Zeman se snaží házet špínu, ale chybí mu munice a zatím se příliš neprosadil. Kolem a kolem si ale myslím, že stále ještě musí dohánět Drahoš, nikoliv Zeman.

Podstatné budou samozřejmě debaty, které se navíc budou konat až těsně před volbou. V souboji o to, kolik debat bude a kde, riskovali oba a uvidíme jak to dopadne. Opravdu bude ve dvou „debatách“ Zeman sám. Copa Barrandov, ale na TV Nova?? ČT elegantně nahradila sporného Moravce a debatu bude moderovat Světlana Witowská, to je pro Drahoše velmi příznivé. Ale možná nejpodstatnější věc. V debatách je obvyklé, že kandidáti stojí, někdy se i s mikrofonem pohybují. Troufnou si stanice udělat to takto anebo ustoupí Zemanovi a bude se sedět? Pochybuju, že vydrží hodinu stát. To je velmi zajímavý moment, na němž se ukazuje, jakou moc má dramaturgie televizí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *